OstroVit MCT Coconut Oil - naturalny
olej MCT pozyskany
z kokosa, najwyższej jakości surowiec dostarczający średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe C8:0 i C10:0. Nasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas kaprylowy i kwas kaprynowy są korzystne dla zdrowia i kondycji fizycznej oraz sprawności umysłowej. Są to tłuszcze o zupełnie innym charakterze niż inne nasycone kwasy tłuszczowe, będące tłuszczami trans. które obecne są w margarynie, słodyczach, gotowych daniach i fast-food'ach.
OstroVit MCT Coconut Oil to naturalny suplement diety, który jest źródłem zdrowych kalorii, idealny na diecie ketogenicznej lub jako doskonała alternatywa źródła energii nawet w trakcie czy po treningu, gdyż dostarcza jej zdecydowanie więcej niż ta pochodząca z węglowodanów i w przeciwieństwie do innych tłuszczów nie obciąża układu pokarmowego. Trawienie
MCT nie wymaga udziału lipazy i żółci, dlatego absorpcja następuje bardzo szybko z pominięciem procesów trawiennych.
Olej MCT z kokosa stanowi więc wartościową dawkę energii, także w przypadku zwykłego zmęczenia, znużenia i jest popularnym dodatkiem do kawy i innych napojów, a jego smak jest zupełnie neutralny.
OstroVit Olej MCT z kokosa może również pskutecznie wspierać proces odchudzania i zapewniając uczucie sytości i dostarczając bezpiecznych kalorii. Co ciekawe MCT wykazuje właściwości bakteriobójcze.
OstroVit Olej MCT z kokosa zalecany jest osobom:- prowadzącym aktywny / sportowy tryb życia - trenującym profesjonalnie i amatorsko
- pracownikom umysłowym
- osobom na diecie ketogenicznej
- odchudzającym się
- suplementującym witaminy A, D, E i K
Wartości odżywcze - Na 100 g : Wartość odżywcza - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 100 g
C8:0 Kwas kaprylowy - 55 g - 65 g
C10:0 Kwas kaprynowy - 35 g - 45 g
Węglowodany - 0 g
- w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Skład: Olej MCT zawierający średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe z oleju kokosowego.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Zalecane dawkowanie: Pojedynczą porcję produktu 12 g (2 łyżki stołowe) spożywać 2 razy dziennie w trakcie posiłków. W razie potrzeby dzienną porcję można zwiększać o 12 g co 3 dni, aż do uzyskania optymalnej porcji dostosowanej do swoich potrzeb. Spożycie jednorazowo ilości przekraczającej 100 gramów może spowodować dolegliwości żołądkowo-jelitowe.