Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
BioTech USA Iso Whey Zero stanowi idealnie zbilansowaną odżywkę wysokobiałkową, której głównym zadaniem jest uzupełnianie białka w diecie, u ludzi uprawiających sport zarówno amatorsko, jak i zawodowo. Na 2270 gramów odżywki BioTech Iso Whey Zero składa się aż 91 porcji wysokojakościowego produktu proteinowego, a dokładniej izolatu białka serwatki (WPI).
Biotech Iso Whey Zero jest oparty na doskonałym surowcu Native Whey Isolate, który jest produkowany ze świeżego (poddanego pasteryzacji) mleka. Mleko pochodzi od krów karmionych trawą (bez dokarmiania paszą GMO), wypasanych na łąkach. Native Whey Isolate jest poddany mikro- oraz ultrafiltracji w niskich temperaturach po czym pozbawiony wilgoci w odpowiednich do tego warunkach. W ten sposób produkowane izolaty proteinowe charakteryzują się 99-procentową zawartością białek w formie niezdenaturowanej, co pozwala na zachowanie wszystkich frakcji białkowych. Jest to jeden z najlepszych wyników wśród dostępnych na rynku produktów proteinowych. Struktura białka pozostaje nienaruszona i jest w swojej najpełniejszej formie, dzięki czemu zawiera ona dużą ilość immunoglobuliny (przeciwciała) i laktoferyny (istotnej dla układu odpornościowego). Native Whey Isolate jest wolny od wszelkich antybiotyków, substancji chemicznych i wszelkich zanieczyszczeń.
Kolejną zaletą odżywki proteinowej BioTech Iso Whey Zero jest fakt, iż w jednej porcji znajduje się niecałe pół grama węglowodanów i tłuszczów, a laktoza w niej praktycznie nie występuje. Białko BioTech Iso Whey Zero jest bardzo chętnie wybieranym produktem, również ze względu na nieocenione walory smakowe łączące się z wysoką zawartością czystego białka. Jednocześnie Iso Whey Zero to preparat wolny od aspartamu.
Zalety produktu BioTech Iso Whey Zero:
Odżywka wysokobiałkowa BioTech Iso Whey Zero jest polecana głównie:
• osobom intensywnie uprawiającym sport zarówno w kategorii amatorskiej jak również zawodowej,
• osobom pragnącym rozbudować czystą masę mięśniową bądź utrzymać jej naturalny, wysoki poziom,
• osobom odchudzającym się, szczególnie chcącym zachować jędrną i estetyczną sylwetkę,
• osobom będącym na dietach, niskokalorycznych, ograniczającym spożycie węglowodanów jako
zdrowszy substytut słodyczy,
• osobom cierpiącym na nietolerancję laktozy i chcących dostarczać swojemu organizmowi pełnowartościowe białko z serwatki, bez efektów w postaci dolegliwości trawiennych,
• osobom ceniącym sobie wysoki poziom i tempo przyswajalności białka w celach potreningowej regeneracji.
Suplementy białkowe dobrej jakości, w tym izolat białka serwatki Iso Whey Zero to produkty lekkostrawne, nie zakwaszające nadmiernie organizmu w przeciwieństwie do źródeł białka takich jak mięso. Organizm potrzebuje pełnowartościowego źródła białka codziennie, gdyż jest ono budulcem nie tylko naszych mięśni, ale praktycznie wszystkich tkanek ludzkich, kości, narządów. Organizm sportowca, szczególnie zawodników sportów siłowych, wytrzymałościowych ma kilkukrotnie większe zapotrzebowanie na białko niż osoba o niskiej aktywności fizycznej. Wraz ze wzrostem aktywności wzrasta zużycie aminokwasów, a ilość zapotrzebowania na białko może wynosić nawet 2-3 gramy białka przypadające na każdy kilogram ciała. Iso Whey Zero pozwala w bardzo wygodny sposób uzupełnić jego braki w naszej diecie, jednocześnie nie obciążając organizmu. Izolat białka serwatki przyswaja się lepiej, w sposób bardziej kompletny od mięsa, ryb, jaj, twarogu, nie wspominając o mniej wartościowych i słabiej wchłanialnych źródłach tego makroskładnika (soja, produkty zbożowe, soczewica i wiele innych). Tak więc idealnym rozwiązaniem z wielu powodów będzie połączenie suplementu wysokiej jakości w proszku z tą pierwszą grupą produktów, ewentualnie z pewnym udziałem tych z drugiej grupy.
Iso Whey Zero zostało wzbogacone dodatkowymi aminokwasami w wolnej formie, takimi jak:
Aminokwasy te przyspieszają i poprawiają regenerację oraz ograniczają bóle mięśniowe. Produkt nie zawiera zbędnych i niekiedy szkodliwych dodatków takich jak gluten, laktoza, dodatkowe cukry, charakteryzuje się niską zawartością sodu.
PROFIL AMINOKWASOWY (w porcji 100 g Iso Whey Zero)
Aminokwasy niezbędne/esencjonalne (EAA) - 42,8 g
[w tym aminokwasy rozgałęzione (BCAA) - 19.6 g]
Aminokwasy częściowo niezbędne (CAA) - 26.4 g
Aminokwasy nie-esensjonalne (NAA) - 18.8 g
Idealne na redukcji
Stosuję i polecam każdemu, kto wymaga najlepszej jakości białka
Bardzo mi pasuje smak czekoladowy, bezproblemowe trawienie przy nietolerancji laktozy
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.